Món Animàlia

Món Animàlia


A Animàlia ens agrada explicar i que els nostres clients entenguin. I per això no ens cansem d’escriure recomanacions, consells o informació que creiem que pot ser del vostre interès.

Fes un cop d’ull a la secció, llegeix el què no sabies i sobretot no dubtis en preguntar.

Com cuido el meu hàmster, tortuga, fura, canari, conill...?

Consulta els consells dels nostres veterinaris per cuidar hàmsters, aus, tortugues de terra i d'aigua, conills, fures (hurones), conills d'Índies (cobayes), camaleons, iguanes, canaris, "jerbos", xinxilles, petaures del sucre, dracs barbuts (pogonas), psitàcids, eriçons, geckos...

Anar a la secció de consells per animals exòtics

Viatjar en transportí

Els consells i trucs per a fer el viatge en transporti més còmode per al teu gat

Llegeix el consell

Qüestionari osteoartrosi en gossos i gats

Clica i respon el qüestionari per saber si necessites portar la teva mascota al veterinari i així estalviar-li patiment.

Respon al test

Què passa quan la meva mascota es fa gran?

Les cures i atencions veterinàries, la millor alimentació fa que les nostres mascotes visquin més anys; però què passa quan envelleixen?

Descarrega't els consells pràctics per identificar problemes relacionats amb l'edat de la nostra mascota

Hipertiroidisme felí

Relacionada en part a l'edat i a l'alimentació aquesta malaltia pot afectar al nostre gat. Vols saber com pots notar-ne uns primers símptomes i quan has de portar el teu gat al veterinari?

Descarrega't els consells pràctics per identificar hipertiroidisme en els gats i prevenir-lo

Malalties dentals

T'has preguntat mai si cal rentar les dents al teu gos? Quina cura n'hem de tenir i quines són les complicacions que una poca higiene bucal poden portar?

Descarrega't els consells pràctics per identificar malalties dentals als gossos i prevenir-les

Artrosis

L'artrosis és una patologia molt freqüent en les nostres mascotes de més de 7-8 anys, molt sovint no és diagnosticada ni tractada com caldria perquè s'assumeix que la nostra mascota es fa gran i pensem que el fet que no vulgui moure's és cosa de l'edat, ignorant que pot patir dolor en silenci.

Descarrega't els consells pràctics per identificar l'artrosis

Cop de calor

L'estiu encara no s'ha acabat i hem d'estar, més que mai, pendents de la calor que afecta a les nostres mascotes. Sabeu com podem prevenir un cop de calor o identificar-lo i actuar prou ràpid per tal que la vida de la nostra mascota no es vegi compromesa?

Descarrega't els consells pràctics per prevenir un cop de calor i ser capaç d'identificar-lo a temps

Obesitat en gossos i gats

Has pensat algun cop en el pes de la teva mascota? L’obesitat en gossos i gats suposa un problema més gran del que imagines; predisposa al desenvolupament de malalties cardíaques, respiratories i osteoarticulars. També s'ha vist relacionat amb l'aparició de càlculs urinaris, diabetes, pancreatitis i certs problemes dermatològics

Descarrega consells pràctics per identificar la obesitat als gossos i gats i com superar-la

Alerta amb els petards!

Amb l’arribada del mes de Juny i a poques setmanes de la diada de Sant Joan, sou molts els propietaris de mascotes que us preocupeu per com el vostre animal viurà aquella diada. Els petards per nosaltres signifiquen festivitat però per la teva mascota pot significar “por”, “angoixa” i malauradament no n’hi ha prou amb intentar-lo calmar.
La fòbia als sorolls és molt comú, sobretot quan parlem dels sorolls que produeixen: petards, bengales i focs artificials.

Veure com prevenir o cuidar la por als petards...

Puçes i paparres, els petits grans problemes

Ara que torna el bon temps, també ho fan les visites indesitjades de puces i paparres a les nostres llars. Des d’Animàlia volem parlar-vos una mica de què us heu de prevenir, el per què i el mètode per a fer-ho.

Veure com prevenir les puçes, paparres..., que fer quan en trobeu...

Al·lergies, què l'hi pica a la teva mascota?

Les al·lèrgies en les nostres mascotes són molt similars a les que podríem sofrir nosaltres. Només cal saber reconèixer els símptomes i demanar consell veterinari per a poder solucionar el problema que té la teva mascota.

Des d’Animàlia hem preparat uns punts per a que us sigui més fàcil reconèixer les al·lèrgies, els seus tipus i així poder donar la atenció que mereixen els peluts de la casa.

Veure els punts per reconèixer les al·lergies

Espigues, petites però reals amenaces

Ara que arriba el bon temps, els prats es tornen més verds, apareixen les flors i tot sembla tenir més vida; no obstant, al mateix temps apareixen riscos extra per als nostres animals, i des d’Animàlia us volem parlar d’un dels més seriosos i reals, les espigues.

Aquestes gramínies que poden semblar del més normal, suposen un greu problema per a la salut dels nostres gossos per la forma tan peculiar que tenen, ja que no només s’enreden al cabell, sinó que poden ficar-se dins del nostre animal ja sigui a través de la pell, entre els dits, o per els orificis i cavitats de la nostra mascota (orelles, ulls, boca, etc.).

Veure com detectar-ho i com prevenir-ho

Maneig i cura del conill d'indies (cobaya)

El conill d'indies (cobaya) és un animal intel·ligent i tranquil. Si només tens un exemplar, aquest pot establir una relació propera a tu i fer tot tipus de sorolls agradables. No requereixen molta atenció però com més temps passis amb ell millor la interacció. Són animals molt actius que els agrada córrer i jugar amb joguines. Si tens més d'un veuràs com els agrada perseguir-se entre ells.

Descarregar el consell complet en PDF

Maneig i cura del conill

L'esperança de vida d'un conill és d'aproximadament 10 anys. Són animals socials, el conill en llibertat sol viure en colònies de conills. Per això, un consell és mantenir els conills per parelles (sempre que la parella sigui la correcta i millor si tots dos estiguin esterilitzats / castrats).

Descarregar el consell complet en PDF

El gos com a animal de companyia

L’adopció d’un animal de companyia, en el vostre cas, un gosset o gosseta, ha de ser una decisió i responsabilitat que ha de prendre tota la família. Tots heu de participar de l’educació i els cuidats de l’animal que heu acceptat com a nou membre de la familia.

Els primers dies és molt important intentar reduïr l’estrés al màxim. Penseu que el vostre animal no és un peluix, i no se’l pot tractar com a tal. Aquest concepte és important que l’entenguin sobretot els nens: no han de veure el gos com una joguina sinó com a un ésser viu, un membre més de la família...

Descarregar el consell complet en PDF

El gat com a animal de companyia

L’adopció d’un animal de companyia, en el vostre cas, un gatet o gateta, ha de ser una decisió i responsabilitat que ha de prendre tota la família. Tots heu de participar de l’educació i les atencions de l’animal.

És imprescindible entendre bé que el comportament d’un gat no té res a veure amb el d’un gos. Els gats són animals molt territorials, independents, dissenyats per viure totalment sols i per caçar per tal d’alimentar-se. El fet de tenir-los tancats a una vivenda compartint espais amb nosaltres de forma continua els hi pot provocar molt d’estrès que poden manifestar de varies maneres i normalment passa desapercebut pel propietari. Per tant hem de tenir en compte un seguit de coses per fer-los la vida el més agradable possible.

Descarregar el consell complet en PDF

Esterilitzacio en gossa

L’esterilització d’una gossa (ovariohisterectomia) presenta diferents avantatges, tant per als propietaris com per a la salut de l’animal, ja sigui preventivament o per al tractament d’algunes patologies.

Descarregar el consell complet en PDF

Insuficiència cardíaca en el gos

La Insuficiència Cardíaca (IC) en el gos és una malaltia crònica, que requereix tractament de per vida un cop es detecta, i que requereix un control periòdic per tal d’ajustar la medicació a l’animal i augmentar l’esperança de vida així com la qualitat de vida del mateix.

Descarregar el consell complet en PDF

Insuficiència renal en el gat

La insuficiència renal crònica (IRC) és un mal funcionament dels ronyons que no els permet dur a terme la seva tasca vital: depurar la sang de tòxics (entre altres funcions). És una malaltia crònica, és a dir, que no es pot arribar a curar mai sinó que un cop detectada sempre més el nostre animal la patirà i s’anirà agreujant. Podrem intentar alentir el procés de la malaltia amb medicació i d’aquesta manera allargar la vida del nostre animal, i sobretot, donar-li una millor qualitat de vida.

Descarregar el consell complet en PDF

Leishmaniosi amb vacuna

La Leishmaniosi és una malaltia del sistema immunitari provocada per un paràsit hemàtic (que es troba en la sang de l’animal) anomenat Leishmania infantum, que afecta als gossos de qualsevol raça i edat.

Aquest paràsit es transmet a través de la picada/mossegada d’un insecte dípter anomenat Phlebotomus, que actua sobretot als vespres i matinades de març fins a octubre a partir d’una temperatura de 15ºC en absència de pluges i vents i que quan pica a un gos parasitat, ingereix el paràsit, i després d’un cicle per reproduir-se dins del mosquit, el paràsit pot ser injectat a un altre gos a través d’una nova picada.

Descarregar el consell complet en PDF

Leucèmia i immunodeficiència felina

La leucèmia i la immunodeficiència en gats són unes malalties provocades per virus (FeLV -Feline Leukemia Virus-, i FIV -Feline Immunodeficiency Virus-). Aquest últim, el FIV, és l’homòleg de l’VIH (Virus de la Immunodeficiència Humana, que és el que provoca el SIDA -Síndrome de ImmunoDeficiència Adquirida-). Provoquen sobretot una destrucció de les defenses de l’animal que els fa vulnerables a patir qualsevol altra infecció secundària, i a més també provoquen anèmia, gingivitis-estomatitis, tumors, malaltia renal.... Són una de les causes de major mortalitat en gats no vacunats.

Descarregar el consell complet en PDF

Toxoplasmosi, gats i embaràs

Toxoplasma gondii és un paràsit intracel·lular que afecta a totes les espècies de sang calenta,incloses les persones.

Descarregar el consell complet en PDF

Una fura a casa

Les fures són mamífers carnívors estrictes i des de fa molt pocs anys s’han convertit en mascotes. L’esperança de vida mitja és d’entre 9 a 12 anys.

Els primers dies és important intentar reduïr l’estrés al màxim. Cal controlar que el gatet mengi i begui adequadament. Si es detecta qualsevol problema (vómits, diarrea, mucositat nasal, apatia…) cal dur-lo el més aviat possible al veterinari.

Descarregar el consell complet en PDF