Especialitats - Cardiologia

Cardiologia

Amb l’experiència de més de 10 anys en cardiologia, Animàlia us ofereix un servei complet per fer un diagnòstic i seguiment en aquelles patologies del cor i també de l’aparell respiratori.

La cardiologia veterinària ha avançat molt en els últims anys i cada cop disposem de més proves i fàrmacs per tal de detectar, curar o paliar aquelles patologies cardíaques o respiratòries que poden afectar la qualitat de vida de les nostres mascotes.

Símptomes

Les patologíes cardiaques/respiratòries poden manifestar-se amb alguns d’aquests símptomes:

  • Tos: tant pot ser una tos intensa com una tos débil.
  • Dispnea : dificultat respiratòria.
  • Debilitat/apatia: a vegades ho podem relacionar amb l’edat però pot ser indicador d’una patologia, també.
  • Intolerància a l’exercici: podem veure que l’animal no tolera fer un exercici que abans el realitzava sense esforç.
  • Síncope: és una pèrdua brusca de consciència i to postural, breu i de ràpida recuperació.

ServeisRadiografia: la radiografia és la prova de diagnòstic més utilitzada per valorar el cor, pulmons i la resta de tórax.

Electrocardiogrames: és la prova que mesura l’activitat elèctrica del cor. Les arítmies són una alteració elèctrica que altera el ritme cardíac normal, podent provocar efectes de salut greus als nostres animals.

Ecocardiografia: és la prova que ens permet veure l’estructura del cor a nivell intern i així poder arribar a un diagnòstic més concret de la patologia. Ens permet veure tant les estructures que formen part del cor (mode bidimensional) com la seva funcionalitat hemodinàmica (doppler). Sovint és utilitzada per detectar la presència de masses o líquid a nivell de la cavitat toràcica que es poden manifestar amb una dificultat respiratòria de l’animal o tos.


Cas: Mig i Lica

Hola, us presentem dos gats molt simpàtics, en MIG i la LICA. Són d'una raça poc habitual, Sphynx, la cual es caracteritza per no tindre pèl. Ens han vingut a visitar pel servei de cardiologia que oferim als nostres clients amb el nostre veterinari David Massegur.

Sovint, hi ha gats que poden presentar patologies cardíaques que poden estar ocultes molt de temps i quan apareixen els primers símptes la patologia pot estar molt avançada. És per això que en MIG i la LICA venen a veure a en David anualment per descartar alguna de les CARDIOMIOPATIES FELINES.

Aquest any han passat les proves molt bé, aquí us deixem alguna imatge.

La seva propietària ens comenta que fan un entrenaments específics a casa seva i que estan en molt bona forma, us mostrem un vídeo molt simpàtic que així ho demostra... fins l'any que ve MIG i LICA

Ecocardiograma

Fent exercici