CAMPANYA D'ESTERILITZACIÓ/CASTRACIÓ 2018

CAMPANYA D'ESTERILITZACIÓ/CASTRACIÓ 2018

A Animàlia un any més iniciem la campanya d’esterilització/castració per la teva mascota!La campanya s’inicia a partir del 1 de Febrer fins el 30 d’Abril del 2018 i inclou la castració tant de gos/gossa, gat/gata, fura.

L’esterilització presenta diferents avantatges, tant per als propietaris com per a la salut de l’animal, ja sigui preventivament o per al tractament d’algunes patologies. Les principals indicacions són:

-Control de la reproducció

-Modificació del comportament sexual

-Eliminació de la aparició de certes patologies lligades als òrgans sexuals

-Altres: reducció de l’aparició de tumors mamaris en femelles, ajuda en el control de certes malalties com ara la Diabetes Mellitus, etc.

 

Durant la campanya intentem oferir uns preus més accessibles perquè tothom pugui realitzar-la. Descomptes fins al 35% però sempre garantint la mateixa bona qualitat dels nostres serveis. Per això també volem explicar-te en què consisteixen:


1.Preparació de la mascota pel dia de la cirurgia:


-La vostra mascota haurà de fer dejú de 12h. Això vol dir que la nit anterior li podeu donar de menjar (no passades les 22h) i llavors retirar-li. Pel que fa l’aigua, només cal que li retiris el matí de la cirurgia a primera hora.

-S’aconsella que el matí surti a passejar per tal que l’animal pugui fer les seves necessitat (orina/caques) abans de la cirurgia.


COM ENS POTS AJUDAR?

-El dia de la cirurgia informa a l’auxil·liar veterinària/veterinari de tots els problemes de salut que presenta el teu animal, encara que no estiguin relacionats amb el motiu de la cirurgia. Qualsevol alteració pot ser important: diarrees, vòmits, falta de gana, augment del consum d’aigua, canvis en l’orina, apatia, etc.

-Informa’ns de tots els medicaments que estigui prenent actualment la teva mascota o que hagi pres recentment.

 

2.Un cop a la clínica:


- Per controlar i reduir el risc, es realitzen una sèrie de PROVES PRE-QUIRÚRGIQUES que ens permeten determinar l’estat de salut de l’animal, diagnosticar possibles malalties (que podrien produir complicacions inesperades) i ens permet escollir el millor protocol anestèsic. Aquestes proves es poden realitzar el mateix dia de la cirurgia i consisteixen en:


-Examen físic de l’animal: en aquest es valoren totes les constants vitals de la mascota: color de les mucoses , temperatura, freqüència cardíaca/ respiratòria,etc.


-Anàlisis preanestèsia: és altament recomanable i en algunes cirurgies és indispensable. Mitjançant aquesta prova ens permet detectar alteracions com ara: anèmies, infeccions (que podrien complicar la cirurgia) problemes hepàtics, renals, etc.

En cas de trobar alguna alteració en les proves/patologia, ens permetria poder arribar a un diagnòstic precoç i tractar el problema (si és possible). En cas que fos necessari es post pondria la cirurgia o ens permetria prendre les mesures necessàries durant aquesta.


3.Durant la cirurgia:


-L’anestèsia que s’utilitza és inhalatoria. Es tracte d’una de les anestèsies més segures que existeixen actualment i la teva mascota estarà durant tot el procediment controlada. Durant la cirurgia es mantenen controlades totes les constants vitals: control de la respiració, control de la freqüència i ritme cardíac (amb electrocardiograma), control de la temperatura per evitar hipotèrmies, etc.

Alhora també se li administra medicació per tenir un bon control del dolor amb antiinflamatoris i analgèsics perquè així el postoperatori sigui el més adequat possible.


4.Post-operatori:


 -Un cop la cirurgia ha acabat passem a la mascota a la sala d’hospitalització/recuperació on un auxil·lar veterinari controla que es vagi despertant adequadament.

La teva mascota marxarà de la clínica totalment desperta/caminant però és normal que aquest dia noteu que estigui una mica més cansada/adormida.

El veterinari segurament prescriurà una medicació (antiinflamatori i antibiòtic) i us farà una pauta de com administrar-la.5. Un cop a casa:


 -Arribada a casa: és important que tingui un ambient tranquil i relaxat. 


-Aigua i menjar: Cap a les 18-19h es recomana oferir primer una mica d’aigua i si la tolera bé, al cap de 2 hores, es pots oferir una mica de menjar, ja que a vegades sota els efectes secundaris de l’anestèsia poden vomitar. L’aliment pot ser el mateix que pren sempre o fer una dieta més tova i digestible com ara: llauna intestinal o arròs bullit i pollastre.

 -La mascota pot ser que tingui menys gana durant els dies posteriors a la cirurgia però a mesura que passen els dies l’ha d’anar recuperant.


                            EXERCICI/ PASSEJOS


Es recomana evitar l’exercici durant les 24h posteriors a la cirurgia. Això vol dir passejar a la mascota només perquè faci les seves necessitats i sempre amb la corretja. Per tal d’evitar que la ferida s’inflami es recomana durant els 10 dies següents començar amb exercici lleuger , evitant que corri o salti, sempre lligat amb la corretja.

En el cas dels gats, es recomana no deixar-los sortir (en cas que siguin d’exterior) durant els 10-15 dies posteriors a la cirurgia. També recomanem evitar que salti molt alt els primers dies, intentar reorganitzar les seves coses ( menjadora/abeuradora, sorrera, etc).


                            PUNTS/CURES DE LA FERIDA


Per tal que la ferida cicatritzi el més aviat possible, recomanem tot una sèrie de mesures:

             -Desinfectar la ferida amb un antisèptic com la clorhexidina, dos cops al dia.

             -Molt important no treure la campana per evitar que es toqui els punts.

-És normal que durant les primeres 24-48h la ferida estigui vermella i sagni una mica. Posteriorment, si noteu qualsevol secreció purulenta es millor consultar-ho amb el veterinari.

Qualsevol alteració que us cridi l’atenció: apatia, poques ganes de menjar, vòmits, diarrees; no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.

 

Esperem que aquesta informació t’hagi estat útil i per qualsevol cosa no dubtis en contactar-nos al 972239003 o animalia@animalia.cat                             

 

L’EQUIP D’ANIMÀLIA