ELS TEUS MILLORS COMPANYS DE VIATGE

ELS TEUS MILLORS COMPANYS DE VIATGE

Us en aneu de vacances amb el gos? A continuació et deixem una sèrie de recomanacions i consells a tenir present a l’hora de marxar de vacances amb ells.

Cada cop és més senzill saber si a la hora de buscar hotels, càmpings, cases o pisos de lloguer ens acceptaran o no les nostres mascotes, de fet, per Internet és fàcil de trobar rastrejadors i cercadors que ja tenen la opció de buscar un allotjament on es permetin mascotes.

 

Abans de marxar de casa, en funció dels dies que estareu fora i de la destinació és més que recomanat passar a visitar-nos per tal de que us verifiquem que el vostre gos està en perfectes condicions de salut i compleix els requisits sanitaris per viatjar sense riscs.

En cas que viatgeu fora de Catalunya serà obligatòria la vacuna de la ràbia, fora de l’estat espanyol, serà necessària la realització de Passaport amb les vacunes i pautes desparasitants adequades tant interna com externa i valorar si la destinació és zona endèmica de Leishmania i/o filaria o de qualsevol altre malaltia que el veterinari consideri important tenir present prevenir o controlar-ne el contagi.

En funció de la destinació, si és a fora d’Europa pot ser necessària el certificat d’exportació d’animals de companyia del ministeri d’agricultura i medi ambient i/o d’un certificat sanitari veterinari, i/o la realització d’alguna analítica.

 Així que us recomaneu que sol·liciteu la informació amb tanta antelació com us sigui possible a l’ambaixada corresponent, ja que per exemple per a la vacuna de la ràbia quan s’administra per primera vegada, necessita d’un mínim de 21 dies per ser considerada efectiva, per tant hem d’organitzar amb temps la visita al veterinari.

Per a més informació podeu clicar a la secció “viatjar amb la teva mascota” a la pàgina del col·legi de Girona www.covgi.cat

 

Què hem de posar a la maleta?

1- La Cartilla sanitària, el passaport i certificats sanitaris en funció de la destinació.

2-Historial mèdic i medicació en cas que pateixi una malaltia crònica.

3-Documentació de l’assegurança del gos si la té o de la casa si és de raça considerada com a perillosa.

Mirar, documentar-se prèviament dels centres veterinaris que estan a prop de l’allotjament.

4-Recomanem que el gos continuï amb la mateixa alimentació a la que està acostumat. Així que en cas que es tracti d’una dieta especial haureu de fer-li un lloc a la vostra maleta.

5-També és interessant poder portar coses seves com algun joguet, el seu jaç manteta o tovallola, així com un abeurador fàcil de portar.

Mitjans de transport:


Viatjar amb cotxe:És una de les maneres més còmodes per la nostra mascota ja que si passa qualsevol cosa podem parar el vehicle i atendre’l al moment.

Abans d’un viatge llarg, és necessari valorar si el nostre gos està acostumat a fer llargues distàncies dins el cotxe, i en cas que no planificar una adaptació o valorar amb el veterinari la necessitat d’administrar un sedant o anti-mareig per facilitar el viatge.Hem de tenir present també, que encara que el nostre gos sigui bo, i es porti bé quan viatja, la normativa vigent ens obliga a portar-lo ben assegurat:

  • En un transportí.
  • En un espai separat del conductor i delimitat per una estructura metàl·lica plegable i adaptable a tot tipus de vehicle. La direcció general de tràfic prohibeix que els animals vagin deslligats pel cotxe i, també, que vagin al seient de davant.
  • També poden anar lligats amb un cinturó de seguretat per a gossos que es col·loca de manera similar a un arnés.


  • Està prohibit deixar que els gossos treguin el cap per la finestra.
  • Si abans de sortir el gos fa exercici estarà més cansat i més calmat durant el viatge.
  • En viatges llargs, s’hauran de fer parades cada 2-3 hores perquè el gos pugui “estirar les cames igual que nosaltres.
  • En cap cas podem deixar sol al cotxe al nostre gos, si es tracte d’una situació momentània i excepcional busqueu un lloc on hi hagi ombra i amb les finestres lleugerament obertes.

Viatjar en avió.

  • Cada companyia i Aeroport te la seva pròpia normativa sobre el tipus de transportí i si l’animal pot o no viatjar a cabina o a bodega, per tant abans de comprar un bitllet és important que us informeu.

Viatjar amb vaixell

  • També ens hem d’informar amb antelació de les condicions i de les alternatives on es podran allotjar: si a la bodega amb contenidors especials, gàbies o a cabina amb nosaltres.

Viatjar amb tren
Tornar a notícies