Sabeu com portar adequadament als vostres gats dins el transportí per anar al veterinari?

 Sabeu com portar adequadament als vostres gats dins el transportí per anar al veterinari?


Com ha de ser el transportí?

Els transportins han de ser sòlids, a prova de fuga i han de permetre un accés senzill al propietari i al personal de la clínica.

 Els transportins de plàstic sòlid amb obertura lateral i al sostre són els ideals ja que compleixen tots els requisits i són fàcils de netejar i desinfectar.

 

 Podem portar més d’un gat en un transportí?

 

A no ser que es tractin de gatets de menys de 3 mesos millor que no, el portar-los separats evita episodis d’agresisvitat defensiva provocada per l’estrés. Si es porten molt bé entre sí, el que podem fer és mantenir els transportins junts perquè mantinguin el contacte visual.

Com podem habituar el gat al transportí?

Tot propietari de gat hauria de disposar d’un transportí pel seu gat. Demanar el transporti a la clínica veterinaria o a un familiar o amic…no és aconsellable, ja que limita l’adaptació del gat al transportí que detallarem a continuació, hi perquè a la llarga… per un motiu o un altre, segur que ens farà falta i li treurem rendiment.

L’ideal es que el gat estigui familiaritzat amb el transportí i que formi part del seu “mobiliari habitual”, de manera que al veure’l no es converteixi en una senyal d’una experiència estressant.

 Preferentment el transportí pot incorporar-se com a part dins l’àrea de descans o llit pel gat de manera permanent, si aquesta opció no és possible fer que el gat s’acostumi a la presencia del transportí uns dies abans de la visita pot ser útil.

Donar de menjar al gat dins el transportí a casa pot ajudar a crear una associació positiva entre el gat i el transportí.

  

 

 

També ajudarà que dins el transportí hi hagi una olor familiar o tranquilizadora pel gat, per això podem posar una peça de roba que faci olor al propietari preferit , la roba-manta habitual al llit del gat i/o afegir la feromona facial felina sintética Feliway™ que pot ser útil si la dispersem sobre la roba que hem posat dins el transportí o directament, uns 30 minuts abans de col·locar el gat al seu interior.

Com disminuir l’estrès durant el viatge?

 Els gats necessiten amagar-se durant el viatge. Tapar el transportí amb una manta o amb una tovallola pot ajudar a disminuir l’estrès.

 Tot i que alguns transportins porten una nansa o una cinta ..és aconsellable agafar-lo amb les dos mans per una millor estabilitat del gat.

  

Si portem el gat dins al transportí amb cotxe, s’ha de conduïr de manera tranquil·la evitant sorolls i música forta.

És important que els propietari es mostri tranquil ja que els gats capten la tensió dels seus propietaris.Un cop a Animàlia veureu que tenim la recepció separada per gat inclús en gats i gos i que tenim una consulta preparada pels gats amb difusor de feromona felina per calmar-los i que el personal d’ Animàlia disposa de recursos i tècniques per facilitar el maneig i reduïr al màxim l’estrès dels vostres felins!

 


Tornar a notícies