Les cobayas també necessiten revisions anuals al veterinari?

Les cobayas també necessiten revisions anuals al veterinari?

Si ets propietari d’un gos, gat, fura, conill, cobaya o qualsevol altre animal sabràs que les visites regulars al veterinari són absolutament necessàries. Tots els animals són susceptibles a patir malalties i els petits no són una excepció. Assegura’t que la teva cobaya visita a un veterinari de manera regular o com a mínim 1 cop l’any per assegurar que està en bon estat de salut.


Visites al veterinari:


Encara que la teva cobaya sembli que està en perfecta salut, és absolutament necessari que la portis a un veterinari per revisions de salut estàndards (mínim un cop a l’any). Com que les cobayas són diferents als gossos i gats, et recomanem que et dirigeixis a un veterinari d’exòtics que tingui experiència amb tractar amb aquests animals.


Què pots esperar en una visita al veterinari?


Durant la visita de revisió, el veterinari mirarà tot una sèrie d’aspectes per assegurar la bona salut de la teva mascota:

-Revisió dels ulls i les orelles amb una llum


-Auscultació del cor i els pulmons amb un otoscopi per detectar patologies


-Palpació abdominal per palpar estómac i altres òrgans


-Exploració de la pell i el pèl per detectar paràsits o altres patologies


-Revisió de les dents, tant els incisius com els molars amb l’ajuda d’un otoscopi.


-Revisió de potes i ungles


Símptomes suggestius de malaltia


Si la teva cobaya està en perfecta salut, hauries de veure que té un pèl brillant, uns ulls oberts i actitud alerta. Has de veure que menja de manera regular i les caques són formades i en grans quantitats. Per altra banda, si observes que la teva cobaya està apàtica, no es mou massa, presenta secreció nassal o respiració dificultosa, els ulls mig tancats, no menja amb entusiasme o no observes caques; hauries de buscar un veterinari d’animals exòtics urgentment. Es tracte d’animals que emmascaren molt els símptomes de manera que a la mínima de notar-ne algun seria aconsellable visitar-lo.


Quan costarà?El fet de tenir i cuidar una cobaya evidentment no és gratis. S’ha de tenir en compte que a part de l’aliment que necessitarà també s’ha d’incloure en els costos les revisions de salut que haurà de passar mínim un cop a l’any. Les cobayas no s’han de vacunar però si que és necessari que visitin al veterinari. També s’ha de tenir en compte que si són necessàries visites d’urgència o tractaments específics el cost pujarà, però sempre el veterinari informarà del cost abans de fer qualsevol cosa.

Recorda, tenir un animal implica tenir cura de la seva salut i proporcionar-li tot el necessari perquè pugui viure bé, abans de comprar-te un animal tingueu-ho en compte.


Esperem que aquesta informació t'hagi estat útil i per qualsevol cosa no dubtis en contactar amb nosaltres al 972239003L'equip d'Animàlia

Tornar a notícies